Blog Ini Menggunakan Hosting 15GB Dengan Harga RM80 Sahaja. Klik Untuk Info Lanjut
Powered by MaxBlogPress  

Jiwa Positif Hidup BerTuhan (JPHBT)

Menyedari KeTuhanan Allah SWT dan Kehambaan Diri Di dalam Setiap Detik Kehidupan

Rahsia Video Marketing

17 October 2008 | 2 Komen | Cetak Artikel Cetak Artikel

FacebookGoogle GmailYahoo MailWordPressTwittermore

Semua sedia maklum bahawa video marketing merupakan cara marketing yang efektif. Cara yang biasa dilakukan bagi optimasi video marketing adalah dengan mengambil tajuk video yang popular bergantung kepada keyword yang kita inginkan, kemudian letakkan tajuk tersebut pada video kita. Secara mudah, video kita akan menjadi salah satu related video apabila keyword tersebut dicari. Namun hakikatnya, tidak pasti video kita akan disenaraikan di dalam related video berkenaan.

Di sini saya akan kongsikan satu teknik video marketing yang menjadikan video anda semua disenaraikan di kedudukan yang tinggi di dalam carian video.

Caranya amat mudah. Letakkan sahaja keyword yang ingin anda gunakan ke dalam setiap tajuk video anda seperti

auto parts: High School Musical- Something New

Dengan cara ini, video anda amat mudah untuk disenaraikan di dalam Enjin Carian.

Untuk membuatkan penonton video anda masuk ke laman web anda, pastikan laman web anda ditulis di awal sekali di dalam ruang description.

Mudah bukan. Lakukan untuk SEO video anda.

Facebook Comments

 • FB GROUP JPHBT

 • JPHBT di Android Phone

 • Artikel Terkini

 • Petikan

  Ego itu merupakan rasa ke'Aku'an. Apabila kita jauh dengan Allah SWT, kita akan berasa ego. Mengapa? Kerana kita lupa diri yang kita ini hanyalah insan yang hanya berdaya dengan kekuatan yang sedikit sahaja dialirkan oleh Allah SWT. Jika kita memiliki kesedaran tertinggi kepada Allah SWT, pasti kita tidak akan ada rasa ke'Aku'an ini kerana kita sedar siapa kita.
  - Fuad Latip -
 • Doa

  Ya Allah, Aku mohon kepadaMu agar Kau catatkan siapa pun yang membaca blog ini, menjadi orang-orang yang Engkau angkat kerajaannya. Engkau ampuni seluruh dosa-dosanya. Engkau buka hati yang tertutup. Engkau lembutkan hati yang keras membatu. Engkau cahayai hati yang gelap gelita. Ya Allah jadikan perkongsian ilmu ini membuatkan sisa umur kami penuh berkah. Terpelihara dari fitnah dan musibah. Amin.
 • Arkib

 • Popular Keyword